Karpatská nadácia v Košiciach podporí talenty v oblasti IT

23.09.2012 Košice

Košice 23. septembra (TASR) – Program finančnej podpory študentov informačných technológií (IT) úspešne pokračuje a Karpatská nadácia podporí ďalšie mladé talenty. Otvorila totiž druhý ročník programu podpory vysokoškolských študentov s názvom IT TALENT, v rámci ktorého získajú traja študenti IT a príbuzných odborov štipendium na štúdium v akademickom roku 2012/2013.

Program ponúka študentom tretích a štvrtých ročníkov univerzít a vysokých škôl na východnom Slovensku možnosť získať štipendium vo výške 1000 eur. Určený je študentom denného štúdia, ktorí venujú svoju pozornosť aj školským či osobným rozvojovým projektom a inej odbornej činnosti v oblasti IT. Jeho cieľom je vytvoriť podmienky na rozvíjanie talentu pre mladých ambicióznych študentov. Poskytnuté štipendium im pomôže pokrývať každodenné výdavky súvisiace so štúdiom či odbornými projektmi a aktivitami. Program IT TALENT Karpatská nadácia realizuje v spolupráci so spoločnosťou s r. o. NESS KDC, ktorá ho podporila asignáciou percent dane z príjmu i darovanými finančnými prostriedkami.

„V minulom akademickom roku program podporil troch študentov, ktorí pracovali na zaujímavých úlohách,“ informovala riaditeľka Karpatskej nadácie Laura Dittel. Vyvíjali softvér, ktorý dokáže posúdením použitých slov a slovných spojení odhadnúť aktuálne nálady pisateľa textu, alebo sa venovali sieťovej bezpečnosti vo firemnom prostredí. „Sme radi, že i naša podpora im umožnila venovať svoju pozornosť aj odborným témam, čo je nesporne investícia do ich budúcnosti,“ dodala.

Všetky informácie o program sú uverejnené na internetovej stránke Karpatskej nadácie v sekcii programy. Uzávierka podávania žiadostí je 12. októbra tohto roka.

Karpatská nadácia podporuje východné Slovensko od roku 1995 a počas svojej existencie poskytla na stovky projektov viac ako 1,5 milióna eur. "Poslaním nadácie je finančná podpora, poradenstvo a technická pomoc pre aktívnych ľudí a organizácie v tomto regióne, ktorým záleží na tom, aby sa tu žilo lepšie," uzavrela Dittel.
 

Vyberte región